Verloskundige

Rianne Hawinkels

Al op de basisschool deed ik een spreekbeurt over het werk van een verloskundige. Ik ben een zorgzaam persoon en dit beroep sprak me toen al aan. Het nieuwe leven, de geboorte, de baby, een prachtige ervaring! Op de middelbare school koos ik een vakkenpakket om de opleiding tot Verloskundige te doen. Het werk bevalt zo goed, dat ik iedere dag met plezier start en eindig.

Het is mooi om getuige te mogen zijn van de mooiste en intiemste momenten in iemands leven. Of om mensen te begeleiden als er intens verdriet is. Ik vind het belangrijk om goed te kijken en luisteren en mensen te geven waaraan ze behoefte hebben. Daarbij probeer ik oog te hebben voor de details, die er voor iemand toedoen. Met andere woorden, ik kijk verder dan het puur medisch begeleiden van een zwangerschap en/of bevalling.

Ik vind voldoening in mijn werk als het gezin na het afsluiten van onze zorg met een goed gevoel verder kan, zelfs als de situatie anders verliep dan verwacht. Eenmaal thuis geniet ik van gezelligheid: verse bloemen, koken en bakken en samen met het gezin of vrienden op stap. Ik ontdek graag andere landen en er is wat dat betreft nog een wereld om te verkennen.

Terug naar het team