Verloskundige

Jasmijn van den Berge

Van jongs af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken. Ik heb eerst kort een andere studie gedaan, maar de studie Verpleeg- en Verloskunde voelde als een betere keuze voor mij. Ik ontdekte al snel hoe interessant het werk van een verloskundige is. Dit beroep is echt iets voor mij. Het is heel mooi om aanwezig te mogen zijn bij één van de meest bijzondere dagen in het leven van jonge ouders.

Het werk van verloskundige past bij me. Het is uitdagend. Je maakt van alles mee, van ongecompliceerde zwangerschappen en bevallingen tot meer complexe situaties. Als een bevalling anders verloopt dan verwacht, vind ik het belangrijk dat de vrouw en haar partner er met een goed gevoel op kunnen terugkijken. Dat kan door goed te luisteren en mensen echt te horen en te zien. Om die reden probeer ik altijd een vertrouwensband op te bouwen, zodat de vrouw en haar partner weten dat ik er voor ze ben.

De hectiek van het werk spreekt me aan. Je weet nooit precies wat een dag gaat brengen. Natuurlijk vormt het begeleiden van een bevalling de spreekwoordelijke kers op de taart. Zéker als ik de zwangerschap vanaf het begin begeleid heb. Als ik thuiskom na een drukke dag vind ik ontspanning in mijn hobby’s, waaronder creatief bezig zijn, fotograferen en zwemmen. Ontspanning is belangrijk, of je nu wel of niet zwanger bent.

Terug naar het team