De eerste afspraak: intake

De intake duurt ongeveer 75 minuten. Deze plannen we meestal tussen de 9e en 11e week van je zwangerschap. We stemmen onze zorg graag zo persoonlijk mogelijk op je af. Om die reden bespreken we jullie wensen en verwachtingen en wat wij daarin voor jullie kunnen betekenen. Natuurlijk komen ook vragen aan bod over je gezondheid en je familie. En we controleren je bloeddruk en gewicht.

We nemen ruim de tijd om uitleg te geven over onderzoeken die je in je zwangerschap kan laten uitvoeren naar de gezondheid van je kindje: de prenatale screening.

Vervolgcontroles (15 tot 30 minuten)

Bij elke vervolgcontrole bespreken we een ander aspect van de zwangerschap, zoals bijvoorbeeld je wensen rondom de bevalling, de voeding voor je kind en zwangerschapscursussen. Als je zelf iets wilt bespreken, geef dit gerust aan. We plannen hiervoor graag extra tijd in. Bij de vervolgcontroles beoordelen we ook of je zwangerschap normaal verloopt door je bloeddruk, gewicht, de groei van de baarmoeder en natuurlijk de hartslag van de baby te controleren.

Tijdens een goed verlopende zwangerschap kom je 12 tot 15 keer bij ons op een van onze spreekuurlocaties. Naarmate je zwangerschap vordert, spreken we steeds frequenter af. Wil je vaker op controle komen of juist minder vaak, geef dit dan bij een van de verloskundigen aan. Je kan ervoor kiezen om ieder van ons een aantal keren in de zwangerschap te zien, zodat de verloskundige bij je bevalling geen ‘onbekende’ voor je is. Je kan er ook voor kiezen om juist tijdens je zwangerschap het aantal gezichten dat je ziet, zo beperkt mogelijk te houden. En dan misschien in de laatste weken van je zwangerschap nog kennis te maken met de anderen.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen wij je verder helpen?