Plaats van bevalling

Bij ons kun je thuis bevallen of in het ziekenhuis. In de zwangerschap kan je al nadenken waar je zou willen bevallen. Belangrijk bij deze keuze is dat je het beste bevalt waar jij je het meest op je gemak voelt. Bij een thuisbevalling komt een van ons naar jou toe en neemt dan alles mee wat nodig zou kunnen zijn. Is een thuisbevalling medisch niet verantwoord, dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. De veiligheid van moeder en kind staat bij ons altijd voorop. Wil je in het ziekenhuis in Goes bevallen, dan begeleiden wij ook daar je bevalling.

Houd in je achterhoofd dat je niet altijd bevalt, waar je had willen bevallen. Sommige vrouwen willen in het ziekenhuis bevallen, maar halen dat door de snelheid van de bevalling niet. Anderen willen graag thuis bevallen, maar dan gebeurt er iets waardoor het voor jou en je kind toch beter is om naar het ziekenhuis te gaan. Als tijdens de bevalling blijkt dat het nodig is dat een gynaecoloog de bevalling verder begeleidt, dan blijven we bij jou als je dat wil.

Wijze van bevalling

Wij zien een bevalling als een natuurlijk proces dat zo min mogelijk verstoord dient te worden. We hebben vertrouwen in het lichaam van de vrouw en haar kracht. We nemen daarom de tijd voor de begeleiding van een geboorte. We zijn aanwezig om jou te ondersteunen en zorg te dragen voor de beste omstandigheden.

Je kunt op verschillende manieren bij ons bevallen: op een baarkruk, op handen en knieën, staand maar natuurlijk ook liggend op je zij of je rug. Wij zorgen er altijd voor dat we een baarkruk bij ons hebben voor een thuisbevalling.

Voor veel vrouwen is de fijnste manier om te bevallen in water. We hebben ruime ervaring met waterbevallingen. Je kan in je eigen bad bevallen, maar onze voorkeur gaat uit naar een speciaal bevalbad (dat je kan huren of kopen).

Baringsweeën

Een bevalling is heftig en voor de meeste vrouwen geen kleinigheid. Een positieve houding aangaande de intensiteit van de weeën kan helpen. Hoe gek het ook klinkt: de ervaren pijn is een hulpmiddel bij de bevalling. Het zorgt voor de aanmaak van het juiste hormoon om de weeën sterker te maken. Hier kan de bevalling normaal en veilig verlopen. Als verloskundige kennen we de belangrijke functie van baringspijn. Daarom zullen we je tijdens de weeën zo goed mogelijk helpen om met deze pijn om te gaan.

Geboorteplan

Door tijdens de zwangerschap een geboorteplan op te stellen, maak je voor jezelf helder wat jou zou helpen om zo goed mogelijk te bevallen. Het is fijn om dit plan al tijdens de zwangerschap met ons te bespreken. Natuurlijk respecteren wij jouw wensen en ideeën.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen wij je verder helpen?